ducksnest. | CERES.
1776
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1776,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

CERES.

CERES.

A clean profile, quality materials, and the creation of a family-friendly kitchen were key factors for our Ceres Project, keeping the feeling of space and brightness for family cooking sessions. Flooded with natural light with an uninterrupted view out to the garden.

The concept presentation incorporated a stainless steel benchtop, an element in the brief that was of considerable importance. 

Another important design consideration was a cabinet or item of furniture to be incorporated into the kitchen and dining area to host an array of Wedgewood and heirloom pieces. I wanted the cabinet to be connected to the kitchen design, selecting a dark matte finish material with glass doors – set back from the line of kitchen cabinetry, providing furniture feel rather than a ‘kitchen cabinet’. The collection of crockery and heirloom pieces gave the kitchen an interesting and sentimental focal point, an invitation to the hub of the house.